Boekrecensie kinderboek De Knerpers van Tom Fletcher
Kinderboeken,  Recensies

Recensie: De Knerpers – Tom Fletcher

Een magisch en avontuurlijk boek

Lucy wordt op een ochtend wakker en er is iets raars aan de hand. Al snel komt ze erachter dat alle ouders zoek zijn. Alle kinderen hebben geen ouders meer. Wie kan dat nou hebben gedaan? Dit zaakje stinkt. Na een dag vol problemen oplossen (kinderen die misselijk zijn, kinderen die vastzitten, kinderen die huilen enz), gaat Lucy naar bed. Zoals altijd. Alleen die nacht hoort ze rare geluiden. Wat kan dat nou zijn? Dan ziet ze meest afstotelijke wezentjes die ze ooit heeft gezien “DE KNERPERS”. Zouden zij hun ouders hebben gevangen genomen? Samen met Kees en Irry bedenkt Lucy een plan om de knerpers te vangen. Voordat ze het weet komt Lucy in het Redno terecht…. Maar het Redno is een vreemde plek. Alles gaat andersom of tegenovergesteld. Daarnaast stinkt het er verschrikkelijk erg. Wat blijkt? De Knerpers houden van vuilnis… dat eten ze en gebruiken het om in te wonen. Diep in het Redno zijn de ouders verstopt….Lukt het Lucy om alle ouders terug te vinden en te winnen van de Knerpers? Daar kan je alleen achterkomen als je zelf het boek gaat lezen.

Dit is een boek voor echte avonturiers die houden van een sprankje magie. Het boek is heerlijk geschreven. Heel beschrijvend, duidelijk en vol spanning. Een mooie toevoeging zijn de stukjes waarin de schrijver zich tot de lezer richt. Een ander perspectief die een lach op je gezicht brengt. Het verhoogt meteen de betrokkenheid van de lezer. Een fijn kinderboek om je in te verliezen. Onopvallend worden er belangrijke thema’s besproken. Bijvoorbeeld dat Kees geen vrienden heeft, maar die wel graag zou willen. Irry die altijd haar zin wil hebben en stiekem een beetje verwend is. De stoere Lucy, de goedmaker, die alles wel even regelt. Een belangrijke les in dit boek? We hebben elkaar nodig op deze wereld, we moeten er ook voor elkaar zijn. Veel plezier met lezen.

Overall Score

De Knerpers

Een magisch en avontuurlijk boek Lucy wordt op een ochtend wakker en er is iets raars aan de hand. Al snel komt ze erachter dat alle ouders zoek zijn. Alle kinderen hebben geen ouders meer. Wie ...

  • Illustraties
  • Originaliteit
  • Schrijfstijl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.