15 3/4 van Dave Goldstein
Contempory,  Recensies

Recensie: 15 3/4 – Dave Goldstein

Een verhaal om over na te denken

Lina is 15 jaar en een beetje. Op school kan ze goed leren, ze heeft zelfs een klas overgeslagen. Thuis heeft ze het niet naar haar zin. Haar moeder heeft vooral veel aandacht voor het roken van een sigaret en haar vaders interesse ligt bij het klaverjassen. Wat Lina doet interesseert ze helemaal niets. Het leven van Lina staat na een concert van John Mayer helemaal op zijn kop. Tijdens het concert ontmoet ze de 19 jarige Melvin. Op hem wordt ze smoorverliefd. Van het één komt het ander totdat Lina iets moet toegeven. Ze is 15 en daarmee minderjarig. Melvin en zij besluiten te wachten met seks totdat ze 16 is. Daarnaast neemt Lina voor zichzelf een besluit. Als ze 16 is, gaat ze bij haar ouders weg en gaat ze bij Melvin wonen. Toch gaat dit niet allemaal vanzelf. Politie, jeugdzorg, haar ouders, haar beste vriendin denken hier allemaal anders over. Hoe gaat het verder tussen Melvin en Lina. Volg je de wet of je hart?

Het verhaal is lekker vlot geschreven. Veel dialogen die in elkaar overlopen. Het verhaal is open geschreven en kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. In mijn beleving zien we een lekkere puber die denkt dat ze de wereld wel aan kan, maar zichzelf nog wel gaat tegenkomen. Kalverliefdes zijn fijn, zolang het met respect naar elkaar toe is. In dit verhaal komt dat naar voren. Melvin is af en toe wat onbeholpen, maar heeft het beste met Lina voor. Lina is een flapuit en heeft eigen kijk op haar leven Het boek bespreekt moderne en belangrijke thema’s. Soms wel iets om dieper over na te denken. Eigenlijk is Lina verwaarloosd opgegroeid, een groot probleem waar niet altijd evenveel aandacht voor is. Ben je opzoek naar een leuk boek tussendoor over het leven van pubers. Dan moet je dit zeker lezen.

Overall Score

15 3/4

Een verhaal om over na te denken Lina is 15 jaar en een beetje. Op school kan ze goed leren, ze heeft zelfs een klas overgeslagen. Thuis heeft ze het niet naar haar zin. Haar moeder heeft ...

  • Schrijfstijl
  • Verhaal
  • Personages

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.