Recensie boek Finale in de Caraval reeks van Stephanie Garber
Fantasy,  Recensies,  Young Adult

Recensie: Finale – Stephanie Garber

Een mysterieus en hartstochtelijk einde.

Dit boek is de afsluiter in de Caraval reeks. Een prachtig einde of had het beter gekund? Dat je tot het derde boek komt zegt al genoeg. Het schept verwachtingen. Caraval is magisch en romantisch. Het sleept je mee naar de feesten van Legende en de heerlijke magie die tot leven komt.

In dit deel geen feest, wel magie in vorm van veel illusies. We leren Legende steeds een beetje beter kennen. Er ontstaat een beeld van een heerlijke man. Ook Julian komen we weer tegen. Kiest Scarlett nu voor hem? Of wil ze toch Nicholas een kans geven? Donatella wacht op het wakker worden van haar moeder. Ondertussen beseft ze dat ze haar hart verloren heeft aan Legende. Toch loopt Jacks haar nog voor de voeten.

De Fortuna zijn langzaam wakker geworden en daarmee de moeder van Scarlett en Donatella ook. Krijgt Paradijs een tweede kans? De Gevallen Ster is de sterkste Fortuna. Wat is zijn relatie met Donatella, Scarlett en Paradijs?

Legende, Julian, Scarlett, Donatella, Paradijs en alle spelers van Caraval gaan de strijdt aan met de Fortuna spelers. Kunnen ze deze strijd winnen? Geen spel, wel genoeg illusies.

Een op en top romantisch verhaal. Julian en Legende worden beter beschreven. Helaas geen feest, wel een strijd met een hoop drama eromheen. Soms wat zijsprongen die wel aanvullend zijn voor het verhaal. Hoewel de romantiek heerlijk is, mist in dit laatste deel het stukje magie. Er zijn veel illusies, maar die spreken voor zich. Er had weer meer diepgang in gemogen, maar de verrassende elementen zijn een goede aanvulling. Waardoor het leuk blijft om te lezen.

Je hoopt op een goed einde en je wil blijven lezen om daarachter te komen. Een boek met hartstochtelijke liefde met een beetje spanning, maar de magie is missend.

Overall Score

Caraval 3: Finale

Een mysterieus en hartstochtelijk einde. Dit boek is de afsluiter in de Caraval reeks. Een prachtig einde of had het beter gekund? Dat je tot het derde boek komt zegt al genoeg. Het schept ...

  • Originaliteit
  • Karakters
  • Schrijfstijl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.