Predator's Gold van Philip Reeve
Fantasy,  Recensies,  Young Adult

Recensie: Predator’s Gold (Jagersgoud) – Philip Reeve

Op naar het beloofde land?

Londen is een puinhoop. Tom en Hesther hebben elkaar gevonden. Met hun Jenny Haniver trekken ze twee jaar lang van plek naar plek. Totdat Nimrod Pennyroyal aan boord stapt. Een schrijver en avonturier zegt hij zelf. Zijn aanwezigheid brengt een flinke achtervolging met zich mee. Uiteindelijk belanden ze op Anchorage. Een ijsstad die flink is uitgedund door een ziekte, Freya is nu marktgravin van deze stad. Door de verhalen van Pennyroyal besluit ze opweg te gaan naar Amerika. Maar bestaat dat wel? Is dat geen verzinsel van Pennyroyal? Ondertussen woedt er een grote oorlog tussen de Groene storm en de tractiesteden. Hesther is niet gemaakt voor een leven op Anchorage en neemt daardoor verkeerde beslissingen. Lukt het Freya om Amerika te halen? Kan Tom Hesther weer vinden?

Dit boek krijgt van mij drie sterren.
Dit boek vond ik het leukst van de serie. Dat komt mede door Freya en Anchorage. Er komen voldoende nieuwe personages en verhaallijnen in voor. Toch lijkt ook het verhaal niet helemaal tot ontwikkeling te komen. Ik mis de diepgang. Philip heeft zo’n mooie wereld neergezet en het blijft oppervlakkig. Wat mij betreft had hij er veel meer uit kunnen halen.

Overall Score

Mortal engines 2: Predator's Gold

Dit boek vond ik het leukst van de serie. Dat komt mede door Freya en Anchorage. Er komen voldoende nieuwe personages en verhaallijnen in voor. Toch lijkt ook het verhaal niet helemaal tot ...

  • Originaliteit
  • Karakters
  • Schrijfstijl
  • Verhaal

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.