Boek Pans Labyrint by Cornelia Funke Guillermo del Toro
Fantasy,  Recensies

Recensie: Pans Labyrint – Cornelia Funke Guillermo del Toro

Magie, moed, verdriet, fantasie, een badyguy en een stukje geschiedenis. Dit verhaal heeft het allemaal.

In opdracht van Ofelia’s stiefvader verhuizen haar moeder en zij naar een molen in een diep bos. De moeder van Ofelia is hoogzwanger en de reis valt haar zwaar. Bij aankomst gaat het niet goed bij haar. In het bos zitten de rebellen die de stiefvader van Ofelia dwarszitten. Haar stiefvader is een ijdel man die niet vies is van moorden. Al snel komt Ofelia erachter dat achter de molen een labyrint ligt. Ofelia’s nieuwsgierigheid is gewekt. Al snel ontmoet ze in het labyrint een faun. Die faun vertelt dat Ofelia de prinses is van een magische wereld. Om te bewijzen dat Ofelia dat echt is, krijgt ze van de faun opdrachten om uit te voeren. Al snel raakt Ofelia verstrikt in twee werelden. Lukt het haar om de waarheid op tafel te krijgen en weet ze te ontkomen aan haar stiefvader?

Zoek je een boek met een faun, elfjes, een ondergronds koninkrijk en een badguy. Dan is dit boek zeker wat voor jou. Het mooie van dit boek is ook het stukje Spaanse geschiedenis wat in het verhaal verweven zit . Het boek leest lekker weg. Zorgt voor nu en dan kippenvel op de huid, maar weet te fascineren. Een minpuntje is de schrijfstijl in het boek. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven geschreven. Die overgangen zien niet altijd duidelijk. In een paar zinnen weet de schrijver over te springen om een ander personage en dat brengt wel verwarring met zich mee.

Overall Score

Pans labyrint: het labyrint van de Faun

Magie, moed, verdriet, fantasie, een badyguy en een stukje geschiedenis. Dit verhaal heeft het allemaal. In opdracht van Ofelia's stiefvader verhuizen haar moeder en zij naar een molen in een ...

  • Originaliteit
  • Schrijfstijl
  • Karakters

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.