A darkling Plain (filmeditie) - Philip Reeve
Fantasy,  Recensies,  Young Adult

Recensie: A darkling Plain – Philip Reeve

Een rommelig verhaal met een bevredigend eind

Het laatste deel van de Mortal Engines boeken, A Darkling Plain, van Philip Reeve.

Er is een flinke bom gebarsten aan het eind van deel drie, waar deel vier nu op verder gaat. Alle personages komen weer terug in het verhaal en er komen zelfs wat personages bij. Zo maken we beter kennis met Fishcake, Theo en Wolf. 

Wren en Tom gaan samen op pad. Wren wil graag handelen in de lucht en veel plaatsen bezoeken. Tom begint steeds meer last van zijn hart te krijgen, de artsen voorspellen dat hij niet lang meer te leven heeft. Samen horen ze bijzondere geruchten over Londen. Dan komt Tom een oude bekende tegen, dat kan toch niet? Die moet overleden zijn bij de ontploffing van Londen. Samen met Wolf gaan ze op onderzoek uit. Maar is Wolf wel degene die hij zegt dat hij is?
Hesther gaat op avontuur met haar sluiper. Ze wil niet meer aan Tom en Wren denken. Stopt alle gevoelens weg. Totdat ze Theo, het bijna vriendje van Wren, tegenkomt. Ze neemt haar rol als
moeder in. Fishcake probeert sluiper Fang op te lappen, maar heeft moeite met de vele gezichten. Daarnaast heeft Fang een idee om de wereld te laten ontploffen…. Fishcake willen alleen maar een moeder. De tractiesteden en de Groene Storm hebben oorlog, maar de grote klapper komt eraan… Hoe gaat dat verder?

We hebben in het laatste deel nog steeds met veel verhaallijnen te maken. Langzaam aan beginnen die zich samen te voegen. Soms is het wel verwarrend om te lezen, maar het boek leest nog steeds makkelijk. Wel heeft Hesther zich als zeer gewelddadig ontwikkeld. Iets waar ik veel moeite mee heb. Het past niet helemaal in het verhaal. Philip is het gelukt om je mee op avontuur te nemen. Het eind vind ik echt heel mooi. Mooi beschreven en bevredigend. Dit boek geef ik drie sterren.

Overall Score

A Darkling Plain

Een rommelig verhaal met een bevredigend eind Het laatste deel van de Mortal Engines boeken, A Darkling Plain, van Philip Reeve. Er is een flinke bom gebarsten aan het eind van deel ...

  • Originaliteit
  • Karakters
  • Schrijfstijl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.